Παραλία Φαλάσαρνα Χανιά Κρήτης
.
Άγιος Γεώργιος (Κατιγιώργης) Μαγνησίας
.
Πεζοπορία Ορεινή στον Κίσσαβο
Ορεινή Πεζοπορία Διαδρομές Κισσάβου

1. Ανάβαση στην κορυφή από την διαδρομή "Συναχόβρυση".

Συνάντηση στο χωριό Σπηλιά. Από την Σπηλιά ξεκινάμε την ανάβαση από την διαδρομή της Συναχόβρυσης, η οποία εξελίσσεται στις δυτικές και νότιες πλευρές του κύριου όγκου του βουνού και του κώνου της κορυφής. Εκκίνηση στα 850μ και τερματισμός στα 1978μ της κορυφής Προφήτης Ηλίας. Αρχικά, βγαίνοντας από το χωριό, κινούμαστε για 1,30’ με 200’ ώρες μέτριου περπατήματος, σε χαρακτηριστική ράχη με υπέροχη θέα σε όλο το μήκος της, έχοντας τον κώνο της κορυφής να δεσπόζει επιβλητικός στα αριστερά μας και τις νότιες / νοτιοδυτικές πλαγιές του βουνού στα δεξιά μας. Στο τέλος του δάσους μπαίνουμε στο δάσος και διασχίζουμε τον «Τράπεζο», ένα πανέμορφο διάσελο, καθώς στρεφόμαστε βόρεια έχοντας μπροστά μας τις νότιες πλαγιές του κώνου της κορυφής. Αφήνουμε το δάσος πίσω μας και αρχίζουμε την τελική ανάβαση για την κορυφή. Απαιτητικό περπάτημα για άλλες 2,00’ με 2,30’ ώρες, μας φέρνει στην κορυφή. Η θέα από την κορυφή μας αποζημιώνει για όλη την ομολογουμένως μεγάλη προσπάθεια που κάναμε. Προς βορά ο Όλυμπος, δεσπόζει επιβλητικός, προς νότο το Μαυροβούνι και το Πήλιο, δυτικά η Θεσσαλική πεδιάδα και Άγραφα στο βάθος και προς ανατολάς το Αιγαίο με τα πόδια της Χαλκιδικής και με καθαρή ατμόσφαιρα, η επιβλητική πυραμίδα του Άθω να αιωρείται πάνω από την θαλασσινή καταχνιά στον μακρινό ανατολικό ορίζοντα. Υπέροχο και μοναδικό θέαμα!
Επιστροφή από την «κλασσική» ανατολική ράχη της κορυφής και κάτω στις βόρειες πλαγιές του βουνού έως την τοποθεσία Κάναλος στα 1604μ, (1,15’ ώρες εύκολου / μέτριου περπατήματος), από όπου μεταφερόμαστε με το όχημά μας πίσω στην Σπηλιά.
Τιμή: 40,00€ / άτομο.

2. Ανάβαση στην κορυφή από την διαδρομή "Κάναλος - ανατολική ράχη".

Μία αισθητά πιο μικρή διαδρομή σε σχέση με την παραπάνω, γι' αυτούς που επιθυμούν λιγότερο χρόνο πεζοπορίας. Συνάντηση και πάλι στο χωριό Σπηλιά, απ'όπου προωθούμστε οδικά στην περιοχή Κάναλος στα 1500μ. Από αυτό το σημείο αρχίζουμε την πεζοπορική μας ανάβαση για την κορυφή στα 1978μ. Η επιστροφή μετά την κορυφή, γίνεται από την ίδια διαδρομή πίσω στον Κάναλο και στα οχήματά σας. Η όλη ανάβαση και επιστροφή, διαρκεί συνολικά 3.30' με 4.00' ώρες εύκολου / μέτριου περπατήματος.
Τιμή: 25,00 € / άτομο.
Στοιχεία Επιχείρησης:
 • Διεύθυνση  
  Καρύτσα Λάρισας
 • Τηλέφωνο  
  6932545001
 • E-mail:  
  oltrek@otenet.gr
 • Fax:  
  2410921244
 • Ιστοσελίδα  
  http://olympostrek.gr/
Φωτογραφίες Επιχείρησης:
image image image image image image image image image image