Άγιος Γεώργιος (Κατιγιώργης) Μαγνησίας
.
Παραλία Φαλάσαρνα Χανιά Κρήτης
.
Εργαστήριο φυσικής δόμησης στη Μελίβοια
21/09/2014
Εργαστήριο φυσικής δόμησης στη Μελίβοια από 16 μέχρι και 19 Οκτωβρίου 2014 

Στο κέντρο φιλοξενίας εθελοντών της Μελιβοίας θα χτίσουμε από 16 μέχρι 19 Οκτωβρίου ένα υπάιθριο κουζινάκι με φούρνο, rocket stove, ψησταριά και άλλα κόλπα, μαθαίνοντας ταυτόχρονα τις διάφορες τεχνικές της φυσικής δόμησης.

Θεματολογία θεωρίας:
-Επιλογή των κατάλληλων υλικών για χτίσιμο.
-Θεωρία του πηλού.
-Θεμελίωση.
-Tοιχοποιίες από φυσικά υλικά (cob, πλιθιά, γαιόσακοι, αχυρόμπαλες, αχυροπηλός, τσατμάς, rammed eart, poured earth).
-Στέγες
-Επιχρίσματα.
-Πατώματα
-Φυσικές βαφές.
-Ενεργειακός σχεδιασμός.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων: Στόχος είναι να υπάρχει καθημερινά μια οκτάωρη (+) ενασχόληση με ενδιάμεση διακοπή για ελαφρύ γεύμα και θεωρία.
Τι χρειάζεται να φέρετε μαζί σας; Κατ'αρχήν ότι παλιό ρούχο έχετε για να το ανακυκλώσουμε δοκιμάζοντας μια καινούργια τεχνική. Επίσης ρούχα που δεν σας πειράζει να λερωθούν, καπέλο και σαγιονάρες και το σημαντικότερο καλή διάθεση! Όσοι έχετε κάποιο μουσικό όργανο, φέρτε το και αυτό.
Τοποθεσία: H Μελιβοία, γραφικότατο κεφαλοχώρι του δήμου Αγιάς.
Χρόνος: Aπό Πέμπτη 16 μέχρι και Κυριακή 19 Οκτωβρίου, με συγκέντρωση και ενημέρωση των συμμετεχόντων το απόγευμα της Πέμπτης
Κόστος Σεμιναρίου: 65 ευρώ, κόστος συμπεριλαμβάνει τη διαμονή στο κέντρο εθελοντών και πλήρη διατροφή (χορτοφαγική με βιολογικά προϊόντα)
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Στείλτε μέηλ στο kostas@cob.gr με την ένδειξη "συμμετοχή στο εργαστήριο φυσικής δόμησης" στο οποίο να αναγράφεται το όνομά σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και το από που θα έρθετε. Εναλλακτικά τηλεφωνήστε στο 6932568126 (Κώστας). 

Περισσότερα εδώ