Παραλία Φαλάσαρνα Χανιά Κρήτης
.
Άγιος Γεώργιος (Κατιγιώργης) Μαγνησίας
.
Εργαστήριο φυσικής δόμησης στην Πελοπόννησο από 11 μέχρι και 14 Σεπτεμβρίου
09/09/2014
Εργαστήριο φυσικής δόμησης στην Πελοπόννησο από 11 μέχρι και 14 Σεπτεμβρίου 

Σε συνεργασία με το Οικοπολιτιστικό Κέντρο Re-Green οργανώνουμε από 11 μέχρι και 14 Σεπτεμβρίου, εργαστήριο φυσικής δόμησης στη Σελιάνα της Αχαϊας. Θα χτίσουμε ένα κιόσκι αναψυχής και μια υπαίθρια μπανιέρα με ζεστό νερό (hot tub) και άλλες μικροκατασκευές με cob, γαιόσακους, πλιθιά, τσατμά και ασβέστη με κουρέλια και θα σοβατίσουμε με χώμα, ασβέστη και τάντελακτ. Παράλληλα θα μελετήσουμε παραδείγματα φυσικής δόμησης στο χώρο του κτήματος.

Θεματολογία θεωρίας:
-Επιλογή των κατάλληλων υλικών για χτίσιμο.
-Θεωρία του πηλού.
-Θεμελίωση.
-Tοιχοποιίες από φυσικά υλικά.
-Στέγες
-Επιχρίσματα.
-Πατώματα
-Φυσικές βαφές.
-Ενεργειακός σχεδιασμός.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων: Στόχος είναι να υπάρχει καθημερινά μια οκτάωρη (+) ενασχόληση με ενδιάμεση διακοπή για ελαφρύ γεύμα και θεωρία.
Τι χρειάζεται να φέρετε μαζί σας; Κατ'αρχήν ότι παλιό ρούχο έχετε για να το ανακυκλώσουμε δοκιμάζοντας μια καινούργια τεχνική. Επίσης ρούχα που δεν σας πειράζει να λερωθούν, καπέλο και σαγιονάρες και το σημαντικότερο καλή διάθεση! Όσοι έχετε κάποιο μουσικό όργανο, φέρτε το και αυτό.
Τοποθεσία: Στο Οικοπολιτιστικό κέντρο Re-Green, το οποίο βρίσκεται στο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους χωριό Σελιάνα, 160 χλμ από Αθήνα στη Βόρεια Πελοπόννησο. Πλησιέστερος Σιδηροδρομικός Σταθμός: Προαστιακός Κιάτου με ανταπόκριση λεωφορείου μέχρι την Ακράτα. (Δυνατότητα μεταφοράς στο χώρο από Ακράτα κατόπιν συνεννόησης).
Χρόνος: Aπό Πέμπτη 11 μέχρι και Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, με συγκέντρωση και ενημέρωση των συμμετεχόντων το απόγευμα της Πέμπτης
Κόστος Σεμιναρίου: 85 ευρώ με σκηνή ή 115 με διαμονή στο Πανδοχείο της Re-Green ένα Παραδοσιακό Πέτρινο Κτίριο 250 ετών. Το κόστος συμπεριλαμβάνει πλήρη διατροφή (χορτοφαγική με βιολογικά προϊόντα)
Τεχνικές πληροφορίες: kostas@cob.gr Κώστας @ +306932568126
Λοιπές πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: info@re-green.gr Φλέρυ @ +306948407233

Δείτε την σελίδα στο internet