Άγιος Γεώργιος (Κατιγιώργης) Μαγνησίας
.
Παραλία Φαλάσαρνα Χανιά Κρήτης
.
Πεζοπορία & ski στο Καρπενήσι με το Trip Organizer!
01/03/2017

Πεζοπορία & ski στο Καρπενήσι! 18 - 19 Μαρτίου 2017

Το Καρπενήσι είναι από τα πιο όμορφα σημεία της χώρας μας...

Ένα δυναμικό διήμερο με πεζοπορία και σκι μας περιμένει τον Μάρτιο στο όμορφο Καρπενήσι!
Αναχώρηση το Σάββατο 18 Μαρτίου. Άφιξη και ξεκίνημα πεζοπορίας.
Λίγο έξω από το Καρπενήσι βρίσκεται ένα εξαιρετικό πλατανόδασος δίπλα στο ποτάμι. Η ονομασία του είναι Κεφαλόβρυσο και αποτελούσε τόπο συνάντησης και εκδηλώσεων (παραδοσιακά πανηγύρια, γάμοι κτλ). Από εδώ ξεκινά η πεζοπορία μας με δυτική κατεύθυνση. Ακολουθούμε μικρά δρομάκια και εισερχόμαστε σε παλιά χωράφια ακολουθώντας τη ροή του ποταμού Καρπενησιώτη. Σύντομα φτάνουμε στο μονότοξο πέτρινο γεφύρι από το οποίο περνάμε στην άλλη όχθη.
Αλλάζουμε κατεύθυνση και ενώ πια κινούμαστε ανατολικά είμαστε στις παρυφές του ελατόδασους. Φτάνουμε σε σταυροδρόμι μονοπατιών και όσοι έχουν κουραστεί μπορούν εύκολα να πάνε στο Κεφαλόβρυσο από όπου ξεκινήσαμε.
Η υπόλοιπη ομάδα συνεχίζει δίπλα στο ποτάμι και μέσα στα έλατα την πορεία. Συναντάμε ωραία ξέφωτα με θέα το όρος Βελούχι και περνάμε μικρά ρυάκια. Καταλήγουμε στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου έχοντας κάνει μια ήπια διαδρομή (χωρίς μεγάλες υψομετρικές) αλλά με εξαιρετικά τοπία.
Το βραδάκι θα πάμε στο Βουτύρο όπου θα διανυκτερεύσουμε και εκεί θα μας περιμένει φαγητό και χαλάρωση για να γεμίσουμε μπαταρίες για την επόμενη μέρα.
Την Κυριακή το πρωί αφού φάμε το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου. Εκεί θα γίνει μάθημα σκι στους αρχάριους αλλά και οι εμπειρότεροι θα μάθουν νέα tips για την βελτίωση τους.
Επιστροφή στην Αθήνα μετά από ένα γεμάτο διήμερο και όμορφες εικόνες.

Η πεζοπορία απευθύνεται σε αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.
Απόσταση: 9χλμ, +200 μέτρα υψομετρική
Βαθμός δυσκολίας : 1+

Κλείσε θέση τώρα online!

Στείλε μας στο activities@triporganizer.gr τη συμμετοχή σου
Τηλεφωνικά στο 211-0123631
Πέρνα από τα γραφεία του Trip Organizer, Μιχαλακοπούλου 157, Αμπελόκηποι, Αθήνα. (10:00-18:00)

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής