Παραλία Φαλάσαρνα Χανιά Κρήτης
.
Άγιος Γεώργιος (Κατιγιώργης) Μαγνησίας
.
Πεζοπορία Ορεινή στην Κοιλάδα Τεμπών
Διάσχιση της κοιλάδας των Τεμπών.

Από το χωριό Ραψάνη είναι το σημείο έναρξης της διαδρομής.

Μία υπέροχη, χαλαρή διαδρομή, ένας διαφορετικός τρόπος, για να μπείτε βαθειά μέσα στην σπάνια ομορφιά, της από την εθνική οδό γνωστής κοιλάδας των Τεμπών.

Με δικά μας οχήματα μεταφερόμαστε από Ραψάνη, στο ξωκλήσι του Πρ. Ηλία στα 500μ, απέναντι της Ραψάνης προς τον νότο και πάνω από την κοιλάδα των Τεμπών, από όπου ξεκινάμε την πεζοπορία μας κατηφορίζοντας αρχικά σε χωματόδρομο μέχρι την αρχή του μονοπατιού.

Το μονοπάτι είναι καλογραμμένο στο μεγαλύτερο μήκος του και αναπτύσσεται ψηλά, 300 μέτρα πάνω από τον Πηνειό, επίπεδο στο μεγαλύτερο μήκος του και κατηφορικό στο τέλος, κατά μήκος της βόρειας πλευράς της κοιλάδας. Η θέα είναι μοναδική προς το ποτάμι κάτω από τα πόδια μας και τον Κίσσαβο απέναντί μας προς νότο. Γενικώς μία χαλαρή από άποψη δυσκολίας διαδρομή, αλλά πανέμορφη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα από ιστορικής και γεωλογικής πλευράς. Στην διάρκεια της διαδρομής θα μιλήσουμε για θρύλους και ιστορίες του απώτερου αλλά και εγγύτερου παρελθόντος.

Τελειώνουμε γεμάτοι εικόνες και χρώματα μετά 2.30’ με 3.00’ ώρες μέτριας δυσκολίας περπατήματος στο γραφικό ξωκλήσι των αγίων Αναργύρων, όπου μας περιμένει ελαφρό απογευματινό πικνίκ. Από εκεί συνεχίζουμε για 10' έως κατω την εθνική και τα οχήματά σας.

Τιμή: 25,00€ / άτομο.
Στοιχεία Επιχείρησης:
 • Διεύθυνση  
  Καρύτσα Λάρισας
 • Τηλέφωνο  
  6932545001
 • E-mail:  
  oltrek@otenet.gr
 • Fax:  
  2410921244
 • Ιστοσελίδα  
  http://olympostrek.gr/
Φωτογραφίες Επιχείρησης:
image image image image image image image image image image