Παραλία Φαλάσαρνα Χανιά Κρήτης
.
Άγιος Γεώργιος (Κατιγιώργης) Μαγνησίας
.
Πεζοπορία Πέρασμα Μ. Αλέξανδρου
Πεζοπορία Πέρασμα Μ. Αλέξανδρου
Η διαδρομή ξεκινά με 4x4 από το θέατρο του Ομολίου σε ένα δύσκολο για 5 χιλιόμετρα "κατσικόδρομο" (προσφέρεται και για περπάτημα από την αρχή του) και καταλήγει σε ένα ξέφωτο από όπου ξεκινά μια εύκολη σχετικά ανάβαση για περίπου ένα χιλιόμετρο. Ο δημιουργός της, την "βάφτισε" ως το ΓΕΛΑΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ.
Εντυπωσιακή είναι η στιγμή που ο περιηγητής αντικρίζει το μονοπάτι - μια λωρίδα βράχου - πέρασμα μια φυσική κρεμαστή γέφυρα που αριστερά και δεξιά της έχουμε το άπειρο κενό του φαραγγιού. Προσεκτικά με μιας μικρής δυσκολίας περπατήματος 100 μέτρων περνάμε στην απέναντι πλευρά που μας χαρίζει μια διαφορετική εικόνα. Φτάνουμε στα καστανοπερίβολα των Αμπελακίων και ολοκληρώνουμε τη βόλτα στην φυσική βεράντα όπου θα απολαύσουμε όλο το μεγαλείο αυτής της μοναδικής θέας με έναν ζεστό καφέ και ένα τοπικό κολατσιό.

Στον γυρισμό θα μας προβληματίσει η στάση μας στην "πλάκα της μνήμης" όπου ο καθένας με τη δική του προσέγγιση και ματιά θα προσπαθήσει να ανακαλύψει μέσα από ονόματα και γραφήματα σκαλισμένα στον χρόνο, την ιστορία αυτού του περάσματος. Αρχαίοι, πΧ περιπατητές, ενετοί , ληστές, βοσκοί, αντάρτες, ορειβάτες, περιπλανώμενοι, λάτρεις του βουνού, όλοι άφησαν με τον δικό τους τρόπο την υπογραφή τους στο συγκεκριμένο σημείο αλλά θα δούμε και θα μάθουμε για την τρύπα του «Αρβανίτη»
Μετά την εμπειρία της πρώτης διάσχισης, επιβάλλεται πλέον η στάση μας στο βράχινο πέρασμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για μια καλή αναμνηστική φωτογραφία. Φτάνοντας στο ξέφωτο για τον γυρισμό μπορούμε πλέον με το 4Χ4 να επισκεφθούμε ένα "ιδιαίτερο" ξωκλήσι φτιαγμένο μέσα στον βράχο με ποικίλες και αντιδιαμετρικές ανηφόρες ως προς τον τρόπο και λόγο ύπαρξής του. Μια δραστηριότητα όμως που παρουσιάζει και μεγάλο ενδιαφέρον για την συλλογή βοτάνων.
Στην επιστροφή μας προαιρετικά μπορούμε να επισκεφθούμε την ιαματική κολυμπήθρα στο Κόκκινο Νερό για ένα μπάνιο, ή το Δέλτα του Πηνειού.
Στοιχεία Επιχείρησης:
 • Διεύθυνση  
  Βελίκα Μελιβοίας T.K 40003, Λάρισα
 • Τηλέφωνο  
  6932 292086 Νίκος Ντάγκας
 • E-mail:  
  larissa@trekking.gr
 • Fax:  
  6937284446 Βανα Βρετοπουλου
 • Ιστοσελίδα  
  http://www.trekking.gr/el
 • Facebook
 • Twitter
Φωτογραφίες Επιχείρησης:
image image image image image image