Άγιος Γεώργιος (Κατιγιώργης) Μαγνησίας
.
Παραλία Φαλάσαρνα Χανιά Κρήτης
.
Πεζοπορία στο Δάσος Πολυδενδρίου
Trekking, Mountain Bike, Bird Watching στο Δάσος Πολυδενδρίου.
Trekking Hellas Αν.Θεσσαλίας.

Περίοδος υλοποίησης : Κάθε Σαββατοκύριακο και καθημερινές κατόπιν συνεννόησης
Τιμή : 40€/ άτομο
Διάρκεια : Δραστηριότητα: 4 ώρες / Συνολικά 5-6 ώρες
Minimum συμμετοχής : 6 άτομα
Προϋποθέσεις συμμετοχής : Από 5 ετών και πάνω, Στοιχειώδης φυσική κατάσταση.

Στο κέντρο των Μύθων, των Παραδόσεων, της Ιστορίας, τo τέως Βασιλικό δασόκτημα Πολυδενδρίου, έκτασης τριανταπέντε χιλιάδων στρεμμάτων, προκαλεί τους επισκέπτες του να συμμετάσχουν σε ένα ειδυλλιακό «ταξίδι» στο κατάφυτο Μαυροβούνι. Το πανέμορφο Δάσος Πολυδενδρίου, είναι ένα από τα πιο οργανωμένα δάση της χώρας μας (σηματοδοτημένα μονοπάτια,ποδηλατοδρόμοι, χώροι πικνίκ), όπου υπάρχουν ακόμη αγριογούρουνα, ζαρκάδια, λαγοί, αγριόγατοι και όπου το 1991 παρατηρήθηκε το σπάνιο είδος αιλουροειδούς, ο Λυγξ.
Η ποικιλία της χλωρίδας και πανίδας του και οι ήπιες γενικώς κλίσεις του εδάφους το καθιστούν ένα χώρο με μεγάλο ενδιαφέρον, που προσφέρεται για επισκέψεις αναψυχής, χαλάρωσης, αναζωογόνησης και πλήθος δραστηριοτήτων.
Η Περιοχή
Μη προστατευόμενη περιοχή. Δασωμένοι λόφοι με βοσκοτόπια (που διασπούν το δάσος), φαράγγια με γκρεμούς και πυκνή μακκία βλάστηση στην πλευρά της θάλασσας. Οι κύριες ανθρώπινες δραστηριότητες είναι η δασοπονία, η κτηνοτροφία και το κυνήγι. Υπάρχουν αραιοί οικισμοί.
Πρόγραμμα
Οι συνοδοί της Trekking Hellas θα σας συνοδεύσουν πεζοπορώντας από τον ναό της Παναγίας σε μονοπάτι μικρής δυσκολίας, κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχουμε τη δυνατότητα με τον κατάλληλο εξοπλισμό (κιάλια για bird watching) να παρατηρήσουμε και την πανίδα του δάσους χωρίς να ενοχλήσουμε. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας από το χωμάτινο ποδηλατόδρομο του Δάσους με ορειβατικά ποδήλατα ΜΤΒ (προαιρετικό) .
Θα επισκεφθούμε κατά την διάρκεια της διαδρομής το παλιό μοναστήρι της Παναγίας (1500 μ.Χ.) όπου λέγεται ότι χτίστηκε με μάρμαρα του ναού του Ποσειδώνα. Θα απολαύσουμε την θέα των ακτών του Ανατολικού Αιγαίου, από τον διαμορφωμένο χώρο θέασης που συναντάμε, και θα επισκεφθούμε τα υποστατικά του Βασιλιά. Ολοκληρώνοντας την κυκλική διαδρομή μπορούμε να επιδοθούμε στο άθλημα της τοξοβολίας ή να οργανώσουμε ομαδικά παιχνίδια όπως προσανατολισμό, αράχνη κ.ά. Στον αύλιο χώρο του Ναού θα απολαύσουμε το μπάρμπεκιου (προαιρετικά) στην ύπαιθρο.

Στοιχεία Επιχείρησης:
 • Διεύθυνση  
  Βελίκα Μελιβοίας T.K 40003, Λάρισα
 • Τηλέφωνο  
  6932 292086 Νίκος Ντάγκας
 • E-mail:  
  larissa@trekking.gr
 • Fax:  
  6937284446 Βανα Βρετοπουλου
 • Ιστοσελίδα  
  http://www.trekking.gr/el
 • Facebook
 • Twitter
Φωτογραφίες Επιχείρησης:
image image image image image