Παραλία Φαλάσαρνα Χανιά Κρήτης
.
Άγιος Γεώργιος (Κατιγιώργης) Μαγνησίας
.
Δρακόλιμνες της Φλέγγας
Το Οδοιπορικό
Με θέα σ’ όλη την κοιλάδα της Βάλια Κάλντα οι δύο δρακόλιμνες της Φλεγγας δεσπόζουν στην υποαλπική ζώνη του του βουνού Μαυροβουνίου, που βρίσκεται ανάμεσα στην Καλαμπάκα και τα Ιωάννινα, πάνω από την τεχνητή λίμνη Αώου, και η κορυφογραμμή του αποτελεί τα νότια όρια του εθνικού δρυμού Πίνδου - Βάλια Κάλντα. Η περιοχή έχει ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον, χάρη στα πυκνά φυλλοβόλα και αειθαλή δέντρα, τα οποία προσφέρουν καταφύγιο σε σπάνια θηλαστικά, ανάμεσα τους, η καφέ αρκούδα, ο λύκος, το ζαρκάδι, το αγριογούρουνο κ.α.
Οι δύο δρακόλιμνες σε υψόμετρο 1.960 μ. και 1.940 μ. έχουν νερό όλο τον χρόνο, τον χειμώνα παγώνουν και σκεπάζονται με χιόνι μέχρι την άνοιξη. Οι πηγές τροφοδοτούν τις λίμνες με κρυστάλλινο νερό και το περίσσιο απλώνετε στην κοιλάδα του Αρκουδορέματος, στον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου.
Ο μύθος έχει δέσει και αυτή την δρακόλιμνη και λέει ότι ο Μακεδόνας, γιος του Δία ή του Αίολου, είχε τρεις γιους, ο ένας από τους οποίους ήταν ο Πίνδος. Κάποτε τα αδέρφια του τον φθόνησαν και αποφάσισαν να τον σκοτώσουν. Αυτός, καθώς το έμαθε, έφυγε και κρύφτηκε στα βουνά. Εκεί ζούσε με το κυνήγι και είχε φίλο το δράκο Λύγκο. Κάποτε, τα αδέρφια του ανακάλυψαν τον τόπο που έμενε, έστησαν καρτέρι και, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του δράκου, τον σκότωσαν. Επιστρέφοντας ο δράκος, αναζήτησε το φίλο του και τον βρήκε νεκρό. Από τα δάκρυα του δράκου, σχηματίστηκαν μικρές λίμνες, οι Δρακόλιμνες, ενώ τα γύρω βουνά πήραν το όνομα Πίνδος σε ανάμνησή του.

Για να φτάσετε στις δρακόλιμνες μπορείτε να ακολουθήσετε διαδρομή που περιγράφετε στο Hellaspath αναλύτικά.
1) Διαδρομή : Βωβούσα - Δρακόλιμνες Φλέγκα - Κορυφή Φλέγκα και επιστροφή από τα ίδια
Προβολή της διαδρομής στο Google Maps
2) Διαδρομή : Λίμνη Πηγών Αώου (Μετσόβου) - Ορειβατικό Καταφύγιο Μαυροβουνίου - Φλέγκα - Ε6 - Αρκουδόρεμα - Βωβούσα
Προβολή της διαδρομής στο Google Maps .
Φωτογραφλιες μπορείτε να δείτε όταν ανοίξετε τον χάτρη παρακάτω.

Διαδρομή
Εικόνες
image
Μοιραστείτε το:
Υψόμετρο : 1 μ.
Γεωγραφικές συντεταγμένες :
39°54'20.9"N 21°42'11.2"E
Google map : 39.905793, 21.703100

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .

Μετά την παραλία του Στομίου, στο τέλος του δρόμου συναντάς το γραφικό λιμανάκι του Στομίου. Μικρό οπως είναι φιλοξενεί τις ψαρόβαρκες των των ντόπιων ψαράδων και είναι πολύ ωραία μια βόλτα το απογευματάκι ή το βραδάκι. 

Υψόμετρο : 0 μ.

Γεωγραφικές συντεταγμένες :
39°10'24.2"N 20°33'01.2"E

Google map : 39.173401, 20.550342

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .


Μια απο τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, μεγάλη, καθαρά νερά, οργνωμένη, αρκετά καταστήματα για καφέ, φαγητό, ποτό... Καθαρή θάλασσα με ψιλή άμμο και όχι απότομη.
Υψόμετρο : 0 μ.

Γεωγραφικές συντεταγμένες : 
40°03'37.9"N 22°34'07.9"E

Google map : 40.060517, 22.568858

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .