Παραλία Φαλάσαρνα Χανιά Κρήτης
.
Άγιος Γεώργιος (Κατιγιώργης) Μαγνησίας
.
Δρακόλιμνη των Αρένων
Το Οδοιπορικό
Μέσα σε πυκνό δάσος οξιάς, στην τοποθεσία Μουτσάλια, σχηματίζεται η λίμνη των Αρένων, φυσικό σύνορο μεταξύ των νομών Ιωαννίνων και Καστοριάς, όπως επίσης και της Ελλάδας με τη γειτονική Αλβανία. Σε υψόμετρο 1.740 μ., αποτελεί ένα από τα ελκυστικότερα σημεία στην καρδιά του Γράμμου που θα σας γοητεύσει μιας και δεν διακρίνεται παρά μόνο αν την προσεγγίσετε σε κοντινή απόσταση.
Η έκτασή της είναι 15 στρέμματα και το βάθος της μόλις 1 μ. Τροφοδοτείται από νερά υπόγειων πηγών, καθώς και χειμάρρων, που σχηματίζονται από το λιώσιμο των χιονιών. Ο βυθός της είναι καλυμμένος με πυκνή ποώδη βλάστηση, που πολλές φορές φθάνει στην επιφάνεια και δίνει πράσινο χρώμα στα νερά της.
Αποτελεί πολύτιμο καταφύγιο για τρία είδη τριτώνων, τον αλπικό (triturus alpestris), τον κοινό (triturus vulgaris) και το λοφιοφόρο (triturus cristatus). Επίσης, στη περιοχή ζει ο κίτρινος βάτραχος (bombina variegata) και ο βάτραχος των ρυακιών (rana graeca), καθώς και η σαλαμάνδρα (salamandra salamandra), η αμμόσαυρα (lacerta agilis) και η αλπική οχιά (vibera berus) η οποία στον Γράμμο βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο εξάπλωσής της στον ευρωπαϊκό χώρο.
Η πρόσβαση σας πραγματοποιείται μέσω χωματόδρομου, είτε από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, είτε από το Πευκόφυτο Καστοριάς. Ο δρόμος γίνεται απροσπέλαστος τους χειμερινούς μήνες λόγω της έντονης χιονόπτωσης και η λίμνη παγώνει ολοκληρωτικά, δίνοντας την εντύπωση πως πρόκειται απλώς για ένα καλυμμένο από το χιόνι οροπέδιο.
Πηγή : www.visitgreece.gr .
Η φωτογραφία είναι από τον Χρήστος Δημάδης
Διαδρομή
Εικόνες
image
Μοιραστείτε το:
Υψόμετρο : 1 μ.
Γεωγραφικές συντεταγμένες :
39°54'20.9"N 21°42'11.2"E
Google map : 39.905793, 21.703100

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .

Μετά την παραλία του Στομίου, στο τέλος του δρόμου συναντάς το γραφικό λιμανάκι του Στομίου. Μικρό οπως είναι φιλοξενεί τις ψαρόβαρκες των των ντόπιων ψαράδων και είναι πολύ ωραία μια βόλτα το απογευματάκι ή το βραδάκι. 

Υψόμετρο : 0 μ.

Γεωγραφικές συντεταγμένες :
39°10'24.2"N 20°33'01.2"E

Google map : 39.173401, 20.550342

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .


Μια απο τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, μεγάλη, καθαρά νερά, οργνωμένη, αρκετά καταστήματα για καφέ, φαγητό, ποτό... Καθαρή θάλασσα με ψιλή άμμο και όχι απότομη.
Υψόμετρο : 0 μ.

Γεωγραφικές συντεταγμένες : 
40°03'37.9"N 22°34'07.9"E

Google map : 40.060517, 22.568858

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .