Άγιος Προκόπιος Νάξου
.
Παραλία Καλαμίτσι Χαλκιδική
.
Κόκκινη Παραλία Σαντορίνης
Το Οδοιπορικό
Κόκκινη παραλία Σαντορίνης όνομα και πρίμα. Όσοι κινούνται με μεταφορικό το αφήνουν σε μια αλάνα (δες την διαδρομή στον χάρτη παρακάτω) και μετά με τα πόδια ανεβαίνουν σε λόφο και μετά από λίγα μέτρα ξεπροβάλει η διάσημη κόκκινη παραλία. Κόκκινο πέτρωμα χοντρό βότσαλο μαύρο και κυρίως κόκκινο και μια θάλασσα κρύσταλλο και πεντακάθαρη...όποιος πει ότι η Σαντορίνη δεν έχει καλές παραλίες μάλλον δεν έχει αντιληφτεί το που βρίσκεται...μιας και ότι πατάς και ότι περπατάς είναι ότι απέμεινε από το ηφαίστειο...

Ευχαριστούμε την Μαριάννα και την παρέα της για τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες.

Η Κόκκινη Παραλία είναι άλλη μια τοποθεσία της Σαντορίνης που αξίζει να την επισκεφθείτε για την διαφορετικότητά της. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, πολύ κοντά στο χωριό Ακρωτήρι. Πρόκειται για μία γραφική παραλία, από τις πιο γνωστές του νησιού, παρ’ όλο που η πρόσβαση σε αυτή είναι πολύ δύσκολη. Πήρε το όνομά της από το έντονο κόκκινο χρώμα της άμμου και των πετρωμάτων της περιοχής. Διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και μια ξεχωριστή καντίνα.

Διαδρομή
Εικόνες
image image image image image
Μοιραστείτε το:
Υψόμετρο : 0 μ.
Γεωγραφικές συντεταγμένες :
37°02'52.6"N 25°22'23.2"E

Google map : 37.047954, 25.373107

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .
Υψόμετρο : 0 μ.
Γεωγραφικές συντεταγμένες :
39°59'07.1"N 23°59'14.7"E

Google map : 
39.985294, 23.987409

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες :  ΕΔΩ .
Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ή, επίσημα, Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης είναι καλωδιωτή γέφυρα που ολοκληρώθηκε το 2004 μεταξύ του Ρίου (κοντά στην Πάτρα) και του Αντιρρίου, που συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα και προς τα πάνω με το υπόλοιπο της Ευρώπης....Περισσότερα Βικιπαίδεια.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΏ .