Άγιος Γεώργιος (Κατιγιώργης) Μαγνησίας
.
Παραλία Φαλάσαρνα Χανιά Κρήτης
.
Λίμνη Στεφανιάδας Καρδίτσα
Το Οδοιπορικό
Ένας κρυμμένος παράδεισος, ένα κρυμμένο μυστικό στα βουνά της ανατολικής Αργιθέας στον νομό Καρδίτσας, είναι η λίμνη Στεφανιάδας. Μια κατολίσθηση το χειμώνα του 1963 ήταν η αιτία να δημιουργηθεί η λεκάνη που γέμισε με τα νερά του χειμαρροπόταμου που κυλάνε από το διπλανό χωριό Στεφανιάδα. Μια αρκετά νέα λίμνη, με απουσία επιστημονικών πληροφοριών για την ποιότητα των νερών της, αυτό όμως που σε συναρπάζει όταν θα φτάσεις στην λίμνη είναι ότι βρίσκεσαι σε ένα γεωλογικό φαινόμενο που είναι στην αρχή της εξέλιξής του και ένα οικοσύστημα που προσπαθεί να γεννηθεί.
Η λίμνη βρίσκεται ανάμεσα από επιβλητικούς ορεινούς όγκους, σε υψόμετρο 675 μ., τριγύρω τα πλατάνια έχουν κατακλείσει την περίμετρο της, μικρά και αυτά, και η απόλυτη ησυχία φτάνει γρήγορα στα αυτιά σου. Παρατηρώντας το παρθένο τοπίο σκέφτεσαι ότι η φύση δημιούργησε αυτή την λίμνη και μόνο η φύση θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει να υπάρχει η λίμνη, λόγο του μικρού μεγέθους που έχει και τις προσχώσεις με τα φερτά υλικά που θα γίνουν με την πάροδο του χρόνου.
Η λίμνη απέχει από το Μουζάκι Καρδίτσας 40 χλμ. (δες την διαδρομή εδώ) και μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη στην Ι. Μονή Σπηλιάς Καρδίτσας. Ξεκινώντας από το Μουζάκι ακολουθείς τις ταμπέλες για Ι. Μονή Σπηλιάς, η διαδρομή είναι μέσα στο πράσινο και διασχίζει τον ορεινό όγκο της ανατολικής Αργιθέας, είναι μια μικτή διαδρομή με χώμα και άσφαλτο, φτάνει μέχρι και τα 1502 μ. υψόμετρο και συναντάς ποτάμια, γεφύρια, χωριά μέσα στα δέντρα αλλά και στις πέτρες.
Το Μουζάκι είναι το μοναδικό αστικό κέντρο που βρίσκεται πιο κοντά στην λίμνη, για τα χωριά της Άρτας αφετηρία είναι η γέφυρα Κοράκου (δες την διαδρομή εδώ). Η διαδρομή είναι περισσότερο στο χώμα, φτάνεις μέχρι τα 1060 μ. υψόμετρο και μπορείς να θαυμάσεις από εκεί την κοιλάδα του ποταμού Αχελώου, πρώτα συναντάς την λίμνη και μετά την Ι. Μονή Σπηλιάς.

Διαδρομή
Εικόνες
image image image image image image image image image
Video

Μοιραστείτε το:
Υψόμετρο : 1 μ.
Γεωγραφικές συντεταγμένες :
39°54'20.9"N 21°42'11.2"E
Google map : 39.905793, 21.703100

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .

Μετά την παραλία του Στομίου, στο τέλος του δρόμου συναντάς το γραφικό λιμανάκι του Στομίου. Μικρό οπως είναι φιλοξενεί τις ψαρόβαρκες των των ντόπιων ψαράδων και είναι πολύ ωραία μια βόλτα το απογευματάκι ή το βραδάκι. 

Υψόμετρο : 0 μ.

Γεωγραφικές συντεταγμένες :
39°10'24.2"N 20°33'01.2"E

Google map : 39.173401, 20.550342

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .


Μια απο τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, μεγάλη, καθαρά νερά, οργνωμένη, αρκετά καταστήματα για καφέ, φαγητό, ποτό... Καθαρή θάλασσα με ψιλή άμμο και όχι απότομη.
Υψόμετρο : 0 μ.

Γεωγραφικές συντεταγμένες : 
40°03'37.9"N 22°34'07.9"E

Google map : 40.060517, 22.568858

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .