Άγιος Γεώργιος (Κατιγιώργης) Μαγνησίας
.
Παραλία Φαλάσαρνα Χανιά Κρήτης
.
Οροπέδιο στο βουνό Αστρί, Αστροχωρί Άρτας
Το Οδοιπορικό
Το χωριό Αστροχώρι Άρτας είναι χτισμένο στους πρόποδες του βουνού Αστρί, Σε απόσταση 6 χλμ. από το χωριό και σε υψόμετρο περίπου 1220 μ. ένα καταπράσινο οροπέδιο απλώνεται πάνω σε αυτό το βουνό. Διάφορα καταπράσινα λιβάδια, διάσπαρτα έλατα, δύο συλλέκτες νερού, πολλές καλύβες βοσκών, ένα μαγκανοπήγαδο και πολλά αιγοπρόβατα μαζί με απέραντη ησυχία και θέα όσο βλέπει το μάτι σου είναι όπως έλεγαν και οι παλιοί “η λάκκα στ΄ λίμνη”.
Παλιά υπήρχε λίμνη, σήμερα δεν υπάρχει, που μάζευε τα νερά της βροχής και του χιονιού και τους καλοκαιρινούς μήνες πότιζαν τα ζώα τους οι βοσκοί. Σήμερα υπάρχουν συλλέκτες νερού που μαζεύουν το νερό σε δεξαμενές. Υπάρχουν ακόμα βοσκοί με τα ζώα τους αλλά ο αριθμός τους είναι πολύ λιγότερος από παλιά. Το νερό από το μαγκανοπήγαδο είναι δροσερό και κρυστάλλινο, τα άλογα και τα μουλάρια έχουν αντικατασταθεί από αγροτικά αυτοκίνητα και οι καλύβες των βοσκών έχουν κεραίες τηλεόρασης.
Η θέα είναι απέραντη, αν και το Αστροχώρι είναι 50 χλμ. από την Άρτα, όταν ο καιρός είναι καλός Δυτικά βλέπεις την Τεχνητή Λίμνη Πουρναρίου, Βόρεια τα υπερήφανα Τζουμέρκα και Ανατολικά τους ορεινούς όγκους της Θεσσαλίας.
(δείτε περισσότερα για το οροπέδιο ΕΔΩ)
Κοντά βρίσκετε το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής χτισμένο από το 1958 και από εκεί μπορείς να δεις το χωριό Αστροχώρι με τα σπίτια απλωμένα στους πρόποδες του βουνού.
(δείτε περισσότερα για το εκκλησάκι ΕΔΩ)
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες ΕΔΩ.
Δείτε το βιντεάκι στο youtube ΕΔΩ.
Διαδρομή
Powered by Wikiloc
Εικόνες
image image image image image image image image image image
Video

Μοιραστείτε το:
Υψόμετρο : 1 μ.
Γεωγραφικές συντεταγμένες :
39°54'20.9"N 21°42'11.2"E
Google map : 39.905793, 21.703100

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .

Μετά την παραλία του Στομίου, στο τέλος του δρόμου συναντάς το γραφικό λιμανάκι του Στομίου. Μικρό οπως είναι φιλοξενεί τις ψαρόβαρκες των των ντόπιων ψαράδων και είναι πολύ ωραία μια βόλτα το απογευματάκι ή το βραδάκι. 

Υψόμετρο : 0 μ.

Γεωγραφικές συντεταγμένες :
39°10'24.2"N 20°33'01.2"E

Google map : 39.173401, 20.550342

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .


Μια απο τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, μεγάλη, καθαρά νερά, οργνωμένη, αρκετά καταστήματα για καφέ, φαγητό, ποτό... Καθαρή θάλασσα με ψιλή άμμο και όχι απότομη.
Υψόμετρο : 0 μ.

Γεωγραφικές συντεταγμένες : 
40°03'37.9"N 22°34'07.9"E

Google map : 40.060517, 22.568858

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .