Παραλία Φαλάσαρνα Χανιά Κρήτης
.
Άγιος Γεώργιος (Κατιγιώργης) Μαγνησίας
.
Παραλία Ναυάγιο Ζάκυνθος
Το Οδοιπορικό
Υψόμετρο : 1 μ.
Γεωγραφικές συντεταγμένες :
37°51'33.8"N 20°37'29.7"E
Google map : 37.859388, 20.624915

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .


Η παραλία Άγιος Γεώργιος στην Ζάκυνθο, που τώρα πλέον την ξέρουν όλοι σαν Ναυάγιο, είναι σαν να έχει βγει από όνειρο. Καθαρά διαυγή γαλαζοπράσινα νερά, επιβλητικό τοπίο, παραλία με ψιλό πεντακάθαρο χαλικάκι, καταγάλανο ουρανό και ένα παλιό σάπιο πλοίο είναι μια εμπειρία ζωής να κολυμπήσεις σε αυτά τα νερά. Όταν φτάσεις με το καραβάκι, ο μόνος τρόπος, τότε θα καταλάβεις γιατί βρίσκεται μέσα στις 20 καλύτερες παραλίες της γης.
Για να φτάσεις στην παραλία και να κολυμπήσεις θα πρέπει να πας με καραβάκι. Καραβάκια ξεκινάνε από πολλά σημεία του νησιού αλλά το πιο κοντινό λιμανάκι είναι το Πόρτο Βρώμη και φτάνεις μετά από 20 λεπτά με μια μικρή ξενάγηση από τις γαλάζιες σπηλιές. Από όπου και να ξεκινήσεις πρώτα να πληροφορηθείς πόσο διαρκή η διαδρομή με το καραβάκι.
Για όσους θέλουν να πάνε οδικός να δουν την παραλία, πρώτα θα πάνε στο χωριό Αναφωνήτρια της Ζακύνθου και μετά για το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών. Κάτω από το μοναστήρι υπάρχει μια σιδερένια εξέδρα που βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, με θέα την παραλία και τις γύρω ακτές.
Η παραλία είναι αντίκρυ από τις ακτές της Ιταλίας, σε επαφή με το Ιόνιο Πέλαγος και όταν ο καιρός χαλάει απέναντι τα δρομολόγια με τα καραβάκια σταματούν, τότε στην παραλία βλέπεις το μεγαλείο της φύσης.
Η ιστορία της παραλίας, με το σημερινό της όνομα ξεκινάει το 1982, όταν το πλοίο Παναγιώτης, το οποίο ανήκε σε έναν Κεφαλλονίτη μετέφερε παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, όπου θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο. Καπετάνιος και πλήρωμα ήταν επίσης από την Κεφαλλονιά, ενώ το παράνομο φορτίο συνόδευαν κάθε φορά και δύο Ιταλοί λαθρέμποροι, οι οποίοι και επέβλεπαν την παράδοση. Το πλοίο, ωστόσο, λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής, βρέθηκε εκτός πορείας και σύντομα έπεσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου. Μέχρι τότε, η παραλία ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος. Στην αρχή οι κάτοικοι είχαν θορυβηθεί εξαιτίας της περιβαντολλογικής καταστροφής που πίστευαν πως θα δημιουργούσε το συγκεκριμένο καράβι με το φορτίο του, και κατ επέκταση και στον τουρισμό του νησιού. Όμως λίγο καιρό μετά αποτέλεσε πόλο έλξης για τουρίστες εγχώριους και μη. 

Διαδρομή
Εικόνες
image image image image image image image image image
Μοιραστείτε το:
Υψόμετρο : 1 μ.
Γεωγραφικές συντεταγμένες :
39°54'20.9"N 21°42'11.2"E
Google map : 39.905793, 21.703100

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .

Μετά την παραλία του Στομίου, στο τέλος του δρόμου συναντάς το γραφικό λιμανάκι του Στομίου. Μικρό οπως είναι φιλοξενεί τις ψαρόβαρκες των των ντόπιων ψαράδων και είναι πολύ ωραία μια βόλτα το απογευματάκι ή το βραδάκι. 

Υψόμετρο : 0 μ.

Γεωγραφικές συντεταγμένες :
39°10'24.2"N 20°33'01.2"E

Google map : 39.173401, 20.550342

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .


Μια απο τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, μεγάλη, καθαρά νερά, οργνωμένη, αρκετά καταστήματα για καφέ, φαγητό, ποτό... Καθαρή θάλασσα με ψιλή άμμο και όχι απότομη.
Υψόμετρο : 0 μ.

Γεωγραφικές συντεταγμένες : 
40°03'37.9"N 22°34'07.9"E

Google map : 40.060517, 22.568858

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .