Παραλία Φαλάσαρνα Χανιά Κρήτης
.
Άγιος Γεώργιος (Κατιγιώργης) Μαγνησίας
.
Παραλία Πρέβελη Ρέθυμνο Κρήτης
Το Οδοιπορικό
Παραλία Πρέβελη μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Κρήτης αλλά και σε όλη την γη !!!
Επισήμως η ονομασία της περιοχής είναι Φοίνικας, βρίσκεται στην Νότια Κρήτη, περίπου 40 χλμ. από το Ρέθυμνο. Στην παραλία είναι και οι εκβολές του ποταμού Κουρταλιώτη, ο οποίος έχει αρκετό νερό και το καλοκαίρι και πριν χυθεί στην θάλασσα σχηματίζει μια μικρή λιμνοθάλασσα. Πίσω από την παραλία και κατά μήκος της λίμνης και του ποταμού υπάρχει ένα μικρό δάσος από φοίνικες που μοιάζει με ένα εξωτικό μέρος.
Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την παραλία με την καταπληκτική αμμουδιά με τα κρύα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά, να κάνει μπάνιο στα νερά της λίμνης, να περπατήσει στο φοινικόδασος, και να ανέβει τον ποταμό.
Αυτός ο μικρός παράδεισος είναι οργανωμένος με μια μικρή καντίνα που βρίσκεται στην σκιά των φοινίκων και έχει κρύο νερό, καφέ και πρόχειρο φαγητό. Στην παραλία ευτυχώς δεν υπάρχουν ομπρέλες από την καντίνα (δεν υπάρχει beach bar) και μπορείς να απολαύσεις την παραλία με θέα το απέραντο γαλάζιο και τον καυτό καλοκαιρινό Κρητικό ήλιο, όταν χορτάσεις τον ήλιο απολαμβάνεις την σκιά από τους φοίνικες.
Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με τρεις τρόπους:
1)Ακολουθείτε τις ταμπέλες για Μονή Πρέβελη και 1,5 χλμ. μετά, εκεί τελειώνει και ο δρόμος, παρκάρεται στο πάρκινγκ. Ξεκινάτε την κατάβαση του μονοπατιού, μήκους 500 μ. περίπου 15 με 30 λεπτά και φτάνετε στον παράδεισο. Καλό είναι να έχετε μαζί σας νερό για την ανάβαση και καπέλο για τον ήλιο. Αυτή η διαδρομή έχει το περισσότερο περπάτημα. (δείτε την διαδρομή ΕΔΩ)
2)Για αυτή την διαδρομή χρειάζεται να έχετε αυτοκίνητο 4Χ4 γιατί έχει αρκετό χωματόδρομο περίπου 5 χλμ. και σε ορισμένα σημεία δύσκολη διέλευση. Θα φτάσετε στην παραλία Δρυμισκιανή Γιαλιά και από εκεί υπάρχει ένα πιο σύντομο και πιο εύκολο μονοπάτι μήκους 350 μ. με λιγότερη υψομετρική διαφορά (δείτε την διαδρομή ΕΔΩ). Το καπέλο και το νερό είναι και εδώ απαραίτητα.
3)Η πιο εύκολη πρόσβαση είναι με καραβάκι που ξεκινάει από τον Πλακιά Ρεθύμνου περίπου στις 10 πμ και επιστρέφει στις 4 μμ. Το μειονέκτημα αυτής της διαδρομής είναι ότι χάνεις την θέα της παραλίας από ψηλά.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες ΕΔΩ .
Διαδρομή
Εικόνες
image image image image image image image image image image
Μοιραστείτε το:
Υψόμετρο : 1 μ.
Γεωγραφικές συντεταγμένες :
39°54'20.9"N 21°42'11.2"E
Google map : 39.905793, 21.703100

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .

Μετά την παραλία του Στομίου, στο τέλος του δρόμου συναντάς το γραφικό λιμανάκι του Στομίου. Μικρό οπως είναι φιλοξενεί τις ψαρόβαρκες των των ντόπιων ψαράδων και είναι πολύ ωραία μια βόλτα το απογευματάκι ή το βραδάκι. 

Υψόμετρο : 0 μ.

Γεωγραφικές συντεταγμένες :
39°10'24.2"N 20°33'01.2"E

Google map : 39.173401, 20.550342

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .


Μια απο τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, μεγάλη, καθαρά νερά, οργνωμένη, αρκετά καταστήματα για καφέ, φαγητό, ποτό... Καθαρή θάλασσα με ψιλή άμμο και όχι απότομη.
Υψόμετρο : 0 μ.

Γεωγραφικές συντεταγμένες : 
40°03'37.9"N 22°34'07.9"E

Google map : 40.060517, 22.568858

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ .