Παραλία Καλαμίτσι Χαλκιδική
.
Άγιος Προκόπιος Νάξου
.
Αγιόκαμπος Λάρισας
Πρόσβαση
α/α : 1686
Αποκεντρωμένη Διοίκηση :
Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας
Διοικητική Διαίρεση :
Περιφέρεια Θεσσαλίας
Περιφερειακή Ενότητα : 
Λάρισας
Δήμος : 
Αγιάς
Έδρα Δήμου : 
Η Αγιά
Δημοτική Ενότητα : 
ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ
Δημοτική Κοινότητα :
-
Τοπική Κοινότητα Σκήτης
Οικισμός : 
Αγιόκαμπος (ο)

Υψόμετρο :
4 μ.
Γεωγραφικές συντεταγμένες :
39°41'56.4"N 22°52'41.5"E
Google map : 39.699010, 22.878198

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ.


Βασικές οδικές διαδρομές
1) Αθήνα - Αγιόκαμπος Απόσταση 378 λχμ.- Χρόνος 4 ώρες
2) Πάτρα - Αγιόκαμπος Απόσταση 358 χλμ. - Χρόνος 4 ώρες και 50 λεπτά
3) Θεσσαλονίκη - Αγιόκαμπος Απόσταση 350 χλμ. - Χρόνος 2 ώρες και 10 λεπτά
4) Ιωάννινα - Αγιόκαμπος Απόσταση 237 χλμ. - Χρόνος 2 ώρες και 30 λεπτά 
Το χωριό
Ο Αγιόκαμπος είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός του νομού Λάρισας με πληθυσμό 315 κατοίκους. Αποτελεί οικισμό που ανήκει στην τοπική κοινότητα Σκήτη και ανήκει διοικητικά στον Δήμο Αγιάς. Η παραλία του, μαζί με της παραλίες της Βελίκας και της Σωτηρίτσας, έχουν συνολικό μήκος 14 χλμ. και αποτελούν δημοφιλείς παραλίες του νομού Λάρισας.
Το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου, τα κρύα καθαρά νερά, τα οργανομένα beach bar, cafe, ταβερνάκια, θα σε κάνουν να περάσεις ένα αξέχαστο καλοκαίρι.
Η Πολιούχος Αγία του χωριού είναι η Αγία Άννα .

Videos


Επιχειρήσεις
Πεζοπορία
Πεζοπορία στο Δάσος Πολυδενδρίου
Πεζοπορία στο Δάσος Πολυδενδρίου
Canoe Kayak
Canoe Kayak Δέλτα Πηνειού
Canoe Kayak Δέλτα Πηνειού
Φαγητό
Ψαροταβέρνα Σκιαθάς
Ψαροταβέρνα Σκιαθάς
Beach Bar
Μακαρόνας
Μακαρόνας
Photo Gallery
image image image image image image image image image image
Μοιραστείτε το:
Ο Άγιος Προκόπιος είναι δυτικό παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Νάξου με 96 κατοίκους. Βρίσκεται 5 χλμ. νότια της Χώρας Νάξου, στο μυχό του ομώνυμου και μεγαλύτερου όρμου της Νήσου, στον όρμο του Αγίου Προκόπη.
Διοικητικά υπάγεται στη δημοτική κοινότητα του Αγερσανίου. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της Νάξου με την ομώνυμη φημισμένη παραλία του.
Η παραλία του Αγίου Προκοπίου, συνέχεια της οποίας, (νότια), είναι η ξακουστή παραλία της Αγίας Άννας, θεωρείται η τρίτη καλλίτερη της Ελλάδας, ενώ περιλαμβάνεται στις δέκα καλλίτερες της Ευρώπης με το χαρακτηριστικό γνώρισμα τη σπυρωτή λευκή άμμο που καταλήγει εσωτερικά σε μιά ζώνη από αμμόλοφους. Η καθαρότητα της θάλασσας παρουσιάζει ένα θαυμάσιο κλιμακωτό χρωματισμό του όρμου από γαλαζοπράσινο σε γαλάζιο και βαθύ μπλε. Έχει μήκος 2 χλμ.
Πηγή : wikipedia

Ο Μπράλος είναι χωριό του δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, του νομού Φθιώτιδας! Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ο Μπράλος έχει 114 κατοίκους, ενώ η τοπική κοινότητα Μπράλου, η οποία περιλαμβάνει επίσης του οικισμούς Άνω Μπράλος και Σταθμός έχει 280 κατοίκους. Είναι κτισμένος στους πρόποδες του Καλλιδρόμου, σε υψόμετρο 530 μέτρων. Βρίσκεται στα όρια του δήμου Αμφικλείας. Η τοπική κοινότητα Μπράλου χωρίζεται σε τρεις οικισμούς με τον κάτω Μπράλο να είναι ο πιο παλιός οικισμός από τους τρεις. Εκεί ήταν το μέρος που πρωτοκτίστηκε ο Μπράλος. Όμως εξαιτίας καθιζήσεων το χωριό μετακινήθηκε βορειότερα. Οι κάτοικοί που μετακινήθηκαν έφτιαξαν τον άνω Μπράλλο, σε υψόμετρο 600. Οι δύο οικισμοί πλέον δεν διαχωρίζονται. Το τρίτο κομμάτι του Μπράλου είναι ο σταθμός του Μπράλου που απέχει 3 χιλιόμετρα από τους άλλους δύο οικισμούς. Είναι κτισμένος στις όχθες του ποταμού Κηφισού και υπάρχει εκεί ο ομώνυμος σιδηροδρομικός σταθμός από το 1904. www.mpralos.online