Παραλία Καλαμίτσι Χαλκιδική
.
Άγιος Προκόπιος Νάξου
.
Βυζίτσα Μαγνησίας
Πρόσβαση
α/α : 2358
Αποκεντρωμένη Διοίκηση :
Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας
Διοικητική Διαίρεση :
Περιφέρεια Θεσσαλίας
Περιφερειακή Ενότητα :
Μαγνησίας
Δήμος :
Νοτίου Πηλίου
Έδρα Δήμου :
Η Αργαλαστή
Δημοτική Ενότητα :
ΜΗΛΕΩΝ
Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα :
Τοπική Κοινότητα Βυζίτσης
Οικισμός :
Βυζίτσα, η
Υψόμετρο :
493  μ.
Γεωγραφικές συντεταγμένες : 
39°19'59.2"N 23°07'58.9"E
Google map : 39.333244, 23.132562


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ

Το χωριό
Σε υψόμετρο 540 βρίσκεται η Βυζίτσα, στις νότιες πλαγιές του Πηλίου με θέα τον Παγασητικό κόλπο. Είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός από την δεκαετία του ‘80.
Απέχει από τον Βόλο 30 χλμ. και πολύ κοντά σε άλλα γραφικά χωριά του Πηλίου, όπως τις Πινακάτες (2χλμ.), τις Μηλιές (3χλμ.).
Μόλις φτάνεις στην Βυζίτσα ξεχωρίζει ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής και τα γραφικά καλντερίμια που υποχρεωτικά θα αφήσεις το αυτοκίνητό σου και θα προχωρήσεις με τα πόδια. Στην γραφική πλατεία εντύπωση κάνει ο τεράστιος πλάτανος στο κέντρο και η θέα της θάλασσας, εκεί υπάρχουν ταβερνάκια για καφέ ή φαγητό.
Η Βυζίτσα είναι ένα υπόδειγμα πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής με γραφικά αρχοντικά, πλακόστρωτα καλντερίμια, χτιστές βρύσες και τοπικά προϊόντα από τον Αγροτοτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Βυζίτσας η “Εσπερίδες”.
Δραστηριότητες
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις στην Βυζίτσα είναι να απολαύσεις την απέραντη ησυχία στο κατάλυμα που θα μείνεις επειδή δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα στα δρομάκια.
Μπορείς να επισκεφτείς διπλανά χωριά του Πηλίου σε κοντινή απόσταση, να περπατήσεις σε μονοπάτια και να απολαύσεις τοπικά φαγητά στα ταβερνάκια.
Photo Gallery
image image image image image image image image image image
Μοιραστείτε το:
Ο Άγιος Προκόπιος είναι δυτικό παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Νάξου με 96 κατοίκους. Βρίσκεται 5 χλμ. νότια της Χώρας Νάξου, στο μυχό του ομώνυμου και μεγαλύτερου όρμου της Νήσου, στον όρμο του Αγίου Προκόπη.
Διοικητικά υπάγεται στη δημοτική κοινότητα του Αγερσανίου. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της Νάξου με την ομώνυμη φημισμένη παραλία του.
Η παραλία του Αγίου Προκοπίου, συνέχεια της οποίας, (νότια), είναι η ξακουστή παραλία της Αγίας Άννας, θεωρείται η τρίτη καλλίτερη της Ελλάδας, ενώ περιλαμβάνεται στις δέκα καλλίτερες της Ευρώπης με το χαρακτηριστικό γνώρισμα τη σπυρωτή λευκή άμμο που καταλήγει εσωτερικά σε μιά ζώνη από αμμόλοφους. Η καθαρότητα της θάλασσας παρουσιάζει ένα θαυμάσιο κλιμακωτό χρωματισμό του όρμου από γαλαζοπράσινο σε γαλάζιο και βαθύ μπλε. Έχει μήκος 2 χλμ.
Πηγή : wikipedia

Ο Μπράλος είναι χωριό του δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, του νομού Φθιώτιδας! Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ο Μπράλος έχει 114 κατοίκους, ενώ η τοπική κοινότητα Μπράλου, η οποία περιλαμβάνει επίσης του οικισμούς Άνω Μπράλος και Σταθμός έχει 280 κατοίκους. Είναι κτισμένος στους πρόποδες του Καλλιδρόμου, σε υψόμετρο 530 μέτρων. Βρίσκεται στα όρια του δήμου Αμφικλείας. Η τοπική κοινότητα Μπράλου χωρίζεται σε τρεις οικισμούς με τον κάτω Μπράλο να είναι ο πιο παλιός οικισμός από τους τρεις. Εκεί ήταν το μέρος που πρωτοκτίστηκε ο Μπράλος. Όμως εξαιτίας καθιζήσεων το χωριό μετακινήθηκε βορειότερα. Οι κάτοικοί που μετακινήθηκαν έφτιαξαν τον άνω Μπράλλο, σε υψόμετρο 600. Οι δύο οικισμοί πλέον δεν διαχωρίζονται. Το τρίτο κομμάτι του Μπράλου είναι ο σταθμός του Μπράλου που απέχει 3 χιλιόμετρα από τους άλλους δύο οικισμούς. Είναι κτισμένος στις όχθες του ποταμού Κηφισού και υπάρχει εκεί ο ομώνυμος σιδηροδρομικός σταθμός από το 1904. www.mpralos.online