Παραλία Καλαμίτσι Χαλκιδική
.
Άγιος Προκόπιος Νάξου
.
Βυζίτσα Μαγνησίας
Πρόσβαση
α/α : 2358
Αποκεντρωμένη Διοίκηση :
Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας
Διοικητική Διαίρεση :
Περιφέρεια Θεσσαλίας
Περιφερειακή Ενότητα :
Μαγνησίας
Δήμος :
Νοτίου Πηλίου
Έδρα Δήμου :
Η Αργαλαστή
Δημοτική Ενότητα :
ΜΗΛΕΩΝ
Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα :
Τοπική Κοινότητα Βυζίτσης
Οικισμός :
Βυζίτσα, η
Υψόμετρο :
493  μ.
Γεωγραφικές συντεταγμένες : 
39°19'59.2"N 23°07'58.9"E
Google map : 39.333244, 23.132562


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ

Το χωριό
Σε υψόμετρο 540 βρίσκεται η Βυζίτσα, στις νότιες πλαγιές του Πηλίου με θέα τον Παγασητικό κόλπο. Είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός από την δεκαετία του ‘80.
Απέχει από τον Βόλο 30 χλμ. και πολύ κοντά σε άλλα γραφικά χωριά του Πηλίου, όπως τις Πινακάτες (2χλμ.), τις Μηλιές (3χλμ.).
Μόλις φτάνεις στην Βυζίτσα ξεχωρίζει ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής και τα γραφικά καλντερίμια που υποχρεωτικά θα αφήσεις το αυτοκίνητό σου και θα προχωρήσεις με τα πόδια. Στην γραφική πλατεία εντύπωση κάνει ο τεράστιος πλάτανος στο κέντρο και η θέα της θάλασσας, εκεί υπάρχουν ταβερνάκια για καφέ ή φαγητό.
Η Βυζίτσα είναι ένα υπόδειγμα πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής με γραφικά αρχοντικά, πλακόστρωτα καλντερίμια, χτιστές βρύσες και τοπικά προϊόντα από τον Αγροτοτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Βυζίτσας η “Εσπερίδες”.
Δραστηριότητες
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις στην Βυζίτσα είναι να απολαύσεις την απέραντη ησυχία στο κατάλυμα που θα μείνεις επειδή δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα στα δρομάκια.
Μπορείς να επισκεφτείς διπλανά χωριά του Πηλίου σε κοντινή απόσταση, να περπατήσεις σε μονοπάτια και να απολαύσεις τοπικά φαγητά στα ταβερνάκια.
Photo Gallery
image image image image image image image image image image
Μοιραστείτε το:
Το Λεβεντοχώρι Ηλείας είναι ένα μικρό χωριό με περίπου 200 μόνιμους κατοίκους. Βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος, το οποίο είναι γνωστό για τα κρυστάλλινα νερά του. Το χωριό φημίζεται τόσο για τις πεντακάθαρες παραλίες του όσο και για τις ταβέρνες του. Μπορείτε να απολαύσετε τη θάλασσα του χωριού και να παίξετε εσείς και τα παιδά σας με τα νερά που δε βαθαίνουν απότομα.
Στις παραλίες του μπορείτε να ερωτευτείτε με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα απένατι απο το νησί της Ζακύνθου.
Η οικονομία του βασίζεται κυρίως στην γεωργία (ελαιόλαδο, καρπούζι, αχλάδια, πατάτα - γλυκοπατάτα, κρασί) και στον τουρισμό, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο. Εντός του χωριού, αλλά και παραθαλάσσια υπάρχουν πανέμορφα καταλύμματα όπου μπορείτε να μείνετε.

facebook: https://www.facebook.com/leventochori
instagram: https://www.instagram.com/leventochorion