Παραλία Φαλάσαρνα Χανιά Κρήτης
.
Άγιος Γεώργιος (Κατιγιώργης) Μαγνησίας
.
Ελευθεροχώρι Φθιώτιδας
Πρόσβαση
α/α : 2770
Αποκεντρωμένη Διοίκηση :
Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας
Διοικητική Διαίρεση :
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Περιφερειακή Ενότητα :
Φθιώτιδας
Δήμος :
Λαμιέων
Έδρα Δήμου :
Η Λαμία
Δημοτική Ενότητα :
Γοργοποτάμου
Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα :
Τοπική Κοινότητα Ελευθεροχωρίου
Οικισμός :
Ελευθεροχώρι, το
Υψόμετρο :
760  μ.
Γεωγραφικές συντεταγμένες :
38°45'53.3"N 22°27'23.0"E
Google map : 38.764812, 22.456377


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ

Το χωριό
Το Ελευθεροχώρι είναι χωριό και ομώνυμη Τοπική Κοινότητα του Νομού Φθιώτιδας το οποίο υπάγεται στο διευρυμένο Δήμο Λαμιέων. Βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του Όρους Καλλιδρόμου, χτισμένο σε υψόμετρο 740 μέτρων σε μία πλαγιά γεμάτη έλατα και αποτελεί το ορεινότερο χωριό του Όρους Καλλίδρομου. Το Ελευθεροχώρι έχει πληθυσμό, σύμφωνα με την Aπογραφή του 2011, 119 κατοίκους. Η τοποθεσία του χωριού προσφέρει πολύ καλή θέα προς την πεδιάδα του Σπερχειού στα βόρεια και προς το λεκανοπέδιο της Γραβιάς στα δυτικά.
Κοντά στο χωριό βρίσκεται η μικρή Λίμνη Νευρόπολη (ή Καλλίδρομου) που σχηματίζεται ανάμεσα σε πυκνό ελατοδάσος, σε ένα μικρό οροπέδιο του Όρους Καλλιδρόμου, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Δραστηριότητες
Όταν γίνεται το Ράλι Ακρόπολης από εκεί περνά η Ειδική διαδρομή, που ξεκινά από το Ελευθεροχώρι διασχίζει τον χωματόδρομο του Καλλιδρόμου και τερματίζει στην Μενδενίτσα.
Videos

Photo Gallery
image image image image image image image image image
Μοιραστείτε το:
Το Κρυονέρι είναι ένας μικρός οικισμός του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων με 39 μόνιμους κατοίκους (απογραφή 2011) και βρίσκεται στον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων, δίπλα στον ποταμό Άραχθο. Ο οικισμός απέχει από την πόλη της Άρτας περίπου 35 χιλιόμετρα ενώ η απόσταση από το Βουργαρέλι είναι περίπου 23 χιλιόμετρα. Πηγή Βικιπαίδεια