Παραλία Φαλάσαρνα Χανιά Κρήτης
.
Άγιος Γεώργιος (Κατιγιώργης) Μαγνησίας
.
Κήποι Ιωαννίνων
Πρόσβαση
Βασικές οδικές διαδρομές
1) Αθήνα - Κήποι από Λαμια-Καρδίτσα-Τρίκαλα Απόσταση 464 χλμ. - Χρόνος 6 ώρες και 20 λεπτά
2) Πάτρα - Κήποι Απόσταση 265 χλμ. - Χρόνος 3 ώρες και 55 λεπτά
3) Θεσσαλονίκη - Κήποι Απόσταση 350 χλμ. - Χρόνος 4 ώρες και 55 λεπτά
4) Ιωάννινα - Κήποι Απόσταση 38 χλμ. - Χρόνος 40 λεπτά

Το χωριό
Οι Κήποι είναι ένα από τα κεντρικότερα χωριά του Ζαγορίου και για ολόκληρες 10ετίες αποτελούσε το διοικητικό κέντρο της Περιοχής. Το Χωριό είναι αμφιθεατρικά κτισμένο στα 800 μ. υψόμετρο στην πλαγιά ενός λόφου. Είναι το κεφαλοχώρι της περιοχής και η πρωτεύουσα του κεντρικού Ζαγορίου. Είναι οικισμός από τον 15ο αιώνα και διατηρεί ακόμη και σήμερα την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής, με λιθόκτιστα σπίτια και καλντερίμια, χαγιάτια με τοξοειδή ανοίγματα, ακόμη πολύ κοντά βρίσκονται παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια όπως το γεφύρι του Λαζαρίδη που είναι δίπλα στο χωριό , λίγο ποιο πέρα το γεφύρι του Πλακίδα που από εκεί αναδεικνύεται η ομορφιά του χωριού και λίγο μακρύτερα το γεφύρι του Κόκκορου που το συναντάς έτσι και αλλιώς για να έρθεις στο χωριό.
Ακόμη μπορείς να επισκεφτείς τη Μονή Μπάγιας του 1841, το Ναό Αγίου Νικολάου του 1779, και το λαογραφικό μουσείο Αγάπιου Τόλη με την θαυμάσια συλλογή του με λαογραφικό υλικό.
Στους Κήπους υπάρχουν πολλα και όμορφα καταλύματα, εστιατόρια, και μπορείς να ασχοληθείς με όλες τις δραστηριότητες που γίνονται στα Ζαγοροχώρια λόγο της κεντρικής θέσης του.
Επιχειρήσεις
Φαγητό
Εστιατόριο Μαργαρίτες
Εστιατόριο Μαργαρίτες
Photo Gallery
image image image image image image image image image image
Μοιραστείτε το:
Το Κρυονέρι είναι ένας μικρός οικισμός του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων με 39 μόνιμους κατοίκους (απογραφή 2011) και βρίσκεται στον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων, δίπλα στον ποταμό Άραχθο. Ο οικισμός απέχει από την πόλη της Άρτας περίπου 35 χιλιόμετρα ενώ η απόσταση από το Βουργαρέλι είναι περίπου 23 χιλιόμετρα. Πηγή Βικιπαίδεια