Άγιος Γεώργιος (Κατιγιώργης) Μαγνησίας
.
Παραλία Φαλάσαρνα Χανιά Κρήτης
.
Λεβεντοχώρι Ηλείας
Πρόσβαση
α/α : 7288
Αποκεντρωμένη Διοίκηση :
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Διοικητική Διαίρεση :
Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Περιφερειακή Ενότητα :
Ηλείας
Δήμος :
Πύργου
Έδρα Δήμου :
Ο Πύργος
Δημοτική Ενότητα :
ΠΥΡΓΟΥ
Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα :
Τοπική Κοινότητα Λεβεντοχωρίου
Οικισμός :
Λεβεντοχώρι, το
Υψόμετρο :
36  μ.
Γεωγραφικές συντεταγμένες : 
37°41'16.8"N 21°19'39.6"E
Google map : 37.688460, 21.328568


Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με αυτοκίνητο. Μπορεί να έρθει κάποιος μέσω της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου (Πύργου - Πατρών).
Το χωριό
Το Λεβεντοχώρι Ηλείας είναι ένα μικρό χωριό με περίπου 200 μόνιμους κατοίκους. Βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος, το οποίο είναι γνωστό για τα κρυστάλλινα νερά του. Το χωριό φημίζεται τόσο για τις πεντακάθαρες παραλίες του όσο και για τις ταβέρνες του. Μπορείτε να απολαύσετε τη θάλασσα του χωριού και να παίξετε εσείς και τα παιδά σας με τα νερά που δε βαθαίνουν απότομα.
Στις παραλίες του μπορείτε να ερωτευτείτε με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα απένατι απο το νησί της Ζακύνθου.
Η οικονομία του βασίζεται κυρίως στην γεωργία (ελαιόλαδο, καρπούζι, αχλάδια, πατάτα - γλυκοπατάτα, κρασί) και στον τουρισμό, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο. Εντός του χωριού, αλλά και παραθαλάσσια υπάρχουν πανέμορφα καταλύμματα όπου μπορείτε να μείνετε.

facebook: https://www.facebook.com/leventochori
instagram: https://www.instagram.com/leventochorion
Πολιτιστικά
Εντός του χωριού διοργανόνται βραδιές για τα παιδία από το Σύλλογο Γυναικών Λεβεντοχωρίου, αλλά και live μουσικές βραδιές στις ταβέρνες του χωριού.
Κοντά στο χωριό μπορείτε να βρείτε πολλά cocktail bars και να απολαύσετε μια βόλτα στις γειτονικές παραθαλλάσιες περιοχές Σκαφίδια, Κατάκολο και Κουρούτα. Φυσικά, μπορείτε να επισκευτείτε και τη φημισμένη Ολυμπία που βρίσκεται στο νομό, σε απόσταση περίπου 45 χλμ από το χωριού, το μέρος όπου είχαν διεξαχθεί οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες σηματοδοτώντας μια παράδοση πολιτισμού χιλιάδων ετών.
Photo Gallery
image image image image image image image image image image
H Καταχώρηση του χωριού έγινε απο: Διονύσης Καράς
Μοιραστείτε το:
Το Κρυονέρι είναι ένας μικρός οικισμός του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων με 39 μόνιμους κατοίκους (απογραφή 2011) και βρίσκεται στον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων, δίπλα στον ποταμό Άραχθο. Ο οικισμός απέχει από την πόλη της Άρτας περίπου 35 χιλιόμετρα ενώ η απόσταση από το Βουργαρέλι είναι περίπου 23 χιλιόμετρα. Πηγή Βικιπαίδεια