Άγιος Γεώργιος (Κατιγιώργης) Μαγνησίας
.
Παραλία Φαλάσαρνα Χανιά Κρήτης
.
Μεσόπυργος Άρτας
Το χωριό
Ο Μεσόπυργος βρίσκεται στην ορεινή περιοχή της Άρτας στους πρόποδες των Ανατολικών Τζουμέρκων και σε υψόμετρο 412 μ.. Περιτριγυρισμένος από καταπράσινα δάση, τρεχούμενα νερά, με τα σπίτια διάσπαρτα στην πλαγιά και θέα την όμορφη Κοιλάδα του Ποταμού Αχελώου ή Ασπροποτάμου σε απόσταση μόλις 1 χλμ.
Ο ποταμός Αχελώος από τα Θεοδώριανα μέχρι τον Μεσόπυργο είναι το φυσικό σύνορο Ηπείρου και Θεσσαλίας, μετά τον Μεσόπυργο συνορεύει και η Δυτική Ελλάδα. Ο Μεσόπυργος δηλαδή βρίσκεται στα σύνορα των νομών Άρτας, Καρδίτσας, Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας. Κοντά στα σύνορα Άρτας Καρδίτσας στο πιο στενό σημείο της κοιλάδας υπάρχει χειροκίνητο τελεφερίκ με τροχαλία και συρματόσχοινα που το χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι από το 1960 για τις καθημερινές τους μετακινήσεις στους δύο νομούς, καθώς το πιο κοντινό πέρασμα ήταν στην γέφυρα Κοράκου σε απόσταση 30 χλμ.
Ο Μεσόπυργος τους καλοκαιρινούς μήνες έχει πολλούς επισκέπτες αλλά και την περίοδο του Πάσχα. Στην πλατεία του χωριού με τα μεγάλα πλατάνια μπορείς να βρεις καφέ, καλό φαγητό και καλή φιλοξενία.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ .
Πολιτιστικά
Τις Απόκριες γίνεται γλέντι στο χωριό και την Καθαρή Δευτέρα τα παραδοσιακά Κούλουμα με υπαίθριο γλέντι με δημοτική μουσική.
Στις 7 & 8 Αυγούστου ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού διοργανώνει διήμερες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις. Τον δεκαπενταύγουστο γίνεται το πανηγύρι του χωριού στην πλατεία. Πολύ κόσμο επίσης προσελκύει και η γιορτή προβατίνας που γίνεται στο οροπέδιο του βουνού Γάβρογο.
Επταήμερες εκδηλώσεις, στη Μονή Σέλτσου, οργανώνονται κάθε χρόνο από όλο το δήμο (στη μνήμη 500 γυναικόπαιδων που έπεσαν το 1804 στον Αχελώο για να γλιτώσουν από τους Τούρκους)
Δραστηριότητες
Στον Μεσόπυργο μπορείτε να δείτε:
1)Το ναό του Αγ. Δημητρίου του 19ου αι, χτισμένο από Ηπειρώτες μαστόρους
2)Τα 7 αιωνόβια πλατάνια στην πλατεία του χωριού
3)Το πέτρινο γεφύρι (Καμαρούλα), 1 χλμ. από το χωριό
4)Την αρχαία ακρόπολη
5)Το εκκλησάκι της Παναγίας Θεοτόκου (1781)

Στην γύρω περιοχή μπορείτε να δείτε:
1)Να επισκεφθείτε την Μονή Σέλτσου
2)Στην κοιλάδα του ποταμού Αχελώου να κάνετε μπάνιο και ψάρεμα
3)Βόλτα στο βουνό Γάβρογο με μονοπάτι ή Αυτοκίνητο 4Χ4
Photo Gallery
image image image image image image image image image image
Μοιραστείτε το:
Το Κρυονέρι είναι ένας μικρός οικισμός του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων με 39 μόνιμους κατοίκους (απογραφή 2011) και βρίσκεται στον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων, δίπλα στον ποταμό Άραχθο. Ο οικισμός απέχει από την πόλη της Άρτας περίπου 35 χιλιόμετρα ενώ η απόσταση από το Βουργαρέλι είναι περίπου 23 χιλιόμετρα. Πηγή Βικιπαίδεια