Παραλία Φαλάσαρνα Χανιά Κρήτης
.
Άγιος Γεώργιος (Κατιγιώργης) Μαγνησίας
.
Μικρολίβαδο Γρεβενών
Πρόσβαση
Το Μικρολίβαδο(Λαβανίτσα) βρίσκεται 9 χ.λ.μ ΒΔ. της Κρανιάς. Απέχει 40 περίπου χιλιόμετρα από τα Γρεβενά και φτάνεις εκεί αν ακολουθήσεις τη διαδρομή Κηπουριό-Κρανιά-Μικρολίβαδο. Απ’ το Μικρολίβαδο και μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο είναι η Μηλιά Μετσόβου, ενώ το Μέτσοβο απέχει μισή ώρα. Επίσης το Μικρολίβαδο συνορεύει με την Κρανιά, το Μοναχήτι, που βρίσκεται 10χλμ.ΝΑ του Μικρολιβάδου, και το Περιβόλι.
Το χωριό
Το Μικρολίβαδο βρίσκεται στα Γρεβενά, βορειοδυτικά της Κρανιάς. Είναι να μικρό γραφικό χωριό χαμένο μέσα στην κοιλάδα του Βενέτικου ποταμού, σε ένα καταπράσινο τοπίο ανάμεσα σε πανύψηλα μαυρόπευκα και τεράστιες βελανιδιές, στις παρυφές του Εθνικού Δρυμού «Βάλια Κάλντα» και εντός του εθνικού Πάρκου της Βόρειας Πίνδου. Η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η καλλιέργεια σιτηρών, φασολιών και πατάτας, καθώς επίσης και η κτηνοτροφία.
Ιστορία
Οι κάτοικοι ορεσίβιοι, φιλόξενοι, εργατικοί, και πατριώτες, έδωσαν πολλούς αγώνες για την πατρίδα, ενώ το 1944 θρήνησαν πολλούς απ΄τους άνδρες του χωριού (30 συγκεκριμένα), τους οποίους δολοφόνησαν με βάναυσο τρόπο οι Ναζί. Στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου και συγκεκριμένα το 1947 οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, όπου και παρέμειναν μέχρι το 1950.Μετά το 50 το χωριό προσπαθεί σταδιακά να βρει τους ρυθμούς του και να επουλώσει τις πληγές που κληρονόμησε από τους Ναζί. Οι κάτοικοι ασχολούνταν με γεωργία, κτηνοτροφία και υλοτομία. Όποιος επισκεφθεί το Μικρολίβαδο θα χαρεί τόσες ομορφιές που θα φύγει συνεπαρμένος και γοητευμένος όχι μόνο από τη φύση και τις σπάνιες ομορφιές, αλλά και από την φιλοξενία των υπέροχων κατοίκων.
Πολιτιστικά
Γιορτή Φασολιού, τον Αύγουστο

Οι φωτογραφίες είναι από τον Romanos Nianios και μπορείτε να δείτε περισσότερες ΕΔΩ .
Photo Gallery
image image image image image image image image
Μοιραστείτε το:
Το Κρυονέρι είναι ένας μικρός οικισμός του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων με 39 μόνιμους κατοίκους (απογραφή 2011) και βρίσκεται στον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων, δίπλα στον ποταμό Άραχθο. Ο οικισμός απέχει από την πόλη της Άρτας περίπου 35 χιλιόμετρα ενώ η απόσταση από το Βουργαρέλι είναι περίπου 23 χιλιόμετρα. Πηγή Βικιπαίδεια