Άγιος Προκόπιος Νάξου
.
Παραλία Καλαμίτσι Χαλκιδική
.
Νεγάδες Ιωαννίνων
Πρόσβαση
Βασικές οδικές διαδρομές
1) Αθήνα - Νεγάδες από Λαμια-Καρδίτσα-Τρίκαλα Απόσταση 466 χλμ. - Χρόνος 6 ώρες και 30 λεπτά
2) Πάτρα - Νεγάδες Απόσταση 273 χλμ. - Χρόνος 4 ώρες και 15 λεπτά
3) Θεσσαλονίκη - Νεγάδες Απόσταση 274 χλμ. - Χρόνος 3 ώρες και 15 λεπτά
4) Ιωάννινα - Νεγάδες Απόσταση 46 χλμ. - Χρόνος 1 ώρα


Το χωριό
Σε υψόμετρο 1060 μ. στην κατάφυτη πλαγιά από δρύς ενός λόφου και σε απόλυτη αρμονία της φύσης με τον πολιτισμό, το χωριό Νεγάδες είναι ένα από τα πιο παλιά αρχοντοχώρια του Ζαγορίου. Ακόμη και σήμερα τα παλιά κτήρια, τα αρχοντικά σπίτια και η φημισμένη τρίκλιτη, μοναδική στα Βαλκάνια, εκκλησία του Αγίου Γεωργίου μαρτυρούν μια περασμένη εποχή πολιτισμικής ανάπτυξης.
Οι 10 μόνιμοι κάτοικοι του χωριού, αναπολούν την εποχή που το χωριό τους ξεπερνούσε σε πληθυσμό, πριν απελευθερωθούν τα Γιάννενα, οι ντόπιοι ασχολούνταν με το εμπόριο και με την βοήθεια των ξενιτεμένων κατά την διάρκεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ανέπτυξαν έναν αξιόλογο πολιτισμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε αυτό χωριό δεν μπόρεσαν να προσφυήσουν Σαρακατσάνοι και Βλάχοι και ήταν τόσο δυνατή η εντοπιότητα που οι γαμπροί από άλλα χωριά έπαιρναν το επώνυμο της γυναίκας.
Στους Νεγάδες θα βρεις την απόλυτη ηρεμία, την επαφή με την φύση, τον καλό ύπνο, το καλό φαγητό, το νερό από πηγές, αλλά και όλες τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις στα Ζαγοροχώρια.
Ιστορία
Το χωριό ήταν συγκροτημένος οικισμός από το 1312, γνώρισε σημαντική πληθυσμιακή αύξηση. Κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ανέπτυξε έναν αξιόλογο πολιτισμό και ανέδειξε πολλούς ευεργέτες που πρόκοψαν στην Μολδαβία, τη Βλαχιά ,την Αυστρία και τη Ρωσία.
Πολιτιστικά
Το πανηγύρι του χωριού πραγματοποιείται ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.
Επιχειρήσεις
Κατάλυμα
Ξενοδοχείο Δρυάδες
Ξενοδοχείο Δρυάδες
Photo Gallery
image image image image image image image image image image
Μοιραστείτε το:
Το Λεβεντοχώρι Ηλείας είναι ένα μικρό χωριό με περίπου 200 μόνιμους κατοίκους. Βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος, το οποίο είναι γνωστό για τα κρυστάλλινα νερά του. Το χωριό φημίζεται τόσο για τις πεντακάθαρες παραλίες του όσο και για τις ταβέρνες του. Μπορείτε να απολαύσετε τη θάλασσα του χωριού και να παίξετε εσείς και τα παιδά σας με τα νερά που δε βαθαίνουν απότομα.
Στις παραλίες του μπορείτε να ερωτευτείτε με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα απένατι απο το νησί της Ζακύνθου.
Η οικονομία του βασίζεται κυρίως στην γεωργία (ελαιόλαδο, καρπούζι, αχλάδια, πατάτα - γλυκοπατάτα, κρασί) και στον τουρισμό, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο. Εντός του χωριού, αλλά και παραθαλάσσια υπάρχουν πανέμορφα καταλύμματα όπου μπορείτε να μείνετε.

facebook: https://www.facebook.com/leventochori
instagram: https://www.instagram.com/leventochorion
Οι Ωρεοί είναι κωμόπολη της Βόρειας Εύβοιας. Έχει υψόμετρο 10 μέτρα και βρίσκεται 5 χιλιόμετρα δυτικά της Ιστιαίας, στις ακτές του ομώνυμου όρμου στον Δίαυλο Ωρεών.Βικιπαίδεια