Άγιος Προκόπιος Νάξου
.
Παραλία Καλαμίτσι Χαλκιδική
.
Νερόμυλοι Λάρισας
Πρόσβαση
Υψόμετρο : 201 μ.
Γεωγραφικές συντεταγμένες :
39°42'52.9"N 22°43'57.3"E
Google map : 39.714691, 22.732576

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ
Το χωριό
Το χωριό βρίσκεται στους πρόποδες του Κισσάβου σε υψόμετρο 200μ. και απόσταση 29χλμ από την Λάρισα. Γνωστοί για τις ντριστέλλες, νεροτριβές των αδελφών Χονροδήμου, οι πηγές των οποίων εντοπίζονται μέσα στη ρεματιά που διασχίζει το χωριό και πηγάζει από τον Κίσσαβο. Οι κάτοικοι ασχολούνται με την δενδροκομία, την κτηνοτροφία και την αξιοποίηση των νεροτριβών. Κάθε Αύγουστο γίνεται η 2μερη Γιορτή Μηλίτη Οίνου. Προσφέρονται όλα τα παράγωγα από επεξεργασία μήλου, με πολιτιστικές εκδηλώσεις και γλέντι ενώ στο Πολιτιστικό Κέντρο υπάρχει πλούσια λαογραφική συλλογή και καλλιτεχνικές δημιουργίες ντόπιων δημιουργών.
Πηγή : ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΩΝ 
Ιστορία
Δείτε ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορία των Νερόμυλων Λάρισας στην ιστοσελίδα του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΡΟΜΥΛΩΝ
Πολιτιστικά
Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Νερόμυλων διοργανώνεται κάθε Αύγουστο η διήμερη γιορτή Μηλίτη Οίνου, κατά την οποία προσφέρονται όλα τα παράγωγα από την επεξεργασία του Μήλου.
Πηγή : ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΩΝ
Δραστηριότητες
Σε απόσταση αναπνοής απ´ το Μεταξοχώρι βρίσκονται οι Νερόμυλοι, όπου κανείς μπορεί να θαυμάσει το ρωμαϊκό βαλανείο (ρωμαϊκά λουτρά) ή τις παραδοσιακές δριστέλες, όπου οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πλένουν τα χαλιά και τις κουβέρτες τους. Απαραίτητη κρίνεται μία επίσκεψη στο παλιό Δημοτικό Σχολείο, όπου λειτουργεί κι εδώ μόνιμη φωτογραφική έκθεση.
Πηγή : ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΩΝ
Photo Gallery
image image image image image
Μοιραστείτε το:
Το Λεβεντοχώρι Ηλείας είναι ένα μικρό χωριό με περίπου 200 μόνιμους κατοίκους. Βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος, το οποίο είναι γνωστό για τα κρυστάλλινα νερά του. Το χωριό φημίζεται τόσο για τις πεντακάθαρες παραλίες του όσο και για τις ταβέρνες του. Μπορείτε να απολαύσετε τη θάλασσα του χωριού και να παίξετε εσείς και τα παιδά σας με τα νερά που δε βαθαίνουν απότομα.
Στις παραλίες του μπορείτε να ερωτευτείτε με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα απένατι απο το νησί της Ζακύνθου.
Η οικονομία του βασίζεται κυρίως στην γεωργία (ελαιόλαδο, καρπούζι, αχλάδια, πατάτα - γλυκοπατάτα, κρασί) και στον τουρισμό, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο. Εντός του χωριού, αλλά και παραθαλάσσια υπάρχουν πανέμορφα καταλύμματα όπου μπορείτε να μείνετε.

facebook: https://www.facebook.com/leventochori
instagram: https://www.instagram.com/leventochorion
Οι Ωρεοί είναι κωμόπολη της Βόρειας Εύβοιας. Έχει υψόμετρο 10 μέτρα και βρίσκεται 5 χιλιόμετρα δυτικά της Ιστιαίας, στις ακτές του ομώνυμου όρμου στον Δίαυλο Ωρεών.Βικιπαίδεια