Άγιος Γεώργιος (Κατιγιώργης) Μαγνησίας
.
Παραλία Φαλάσαρνα Χανιά Κρήτης
.
Νερόμυλοι Λάρισας
Πρόσβαση
Υψόμετρο : 201 μ.
Γεωγραφικές συντεταγμένες :
39°42'52.9"N 22°43'57.3"E
Google map : 39.714691, 22.732576

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες : ΕΔΩ
Το χωριό
Το χωριό βρίσκεται στους πρόποδες του Κισσάβου σε υψόμετρο 200μ. και απόσταση 29χλμ από την Λάρισα. Γνωστοί για τις ντριστέλλες, νεροτριβές των αδελφών Χονροδήμου, οι πηγές των οποίων εντοπίζονται μέσα στη ρεματιά που διασχίζει το χωριό και πηγάζει από τον Κίσσαβο. Οι κάτοικοι ασχολούνται με την δενδροκομία, την κτηνοτροφία και την αξιοποίηση των νεροτριβών. Κάθε Αύγουστο γίνεται η 2μερη Γιορτή Μηλίτη Οίνου. Προσφέρονται όλα τα παράγωγα από επεξεργασία μήλου, με πολιτιστικές εκδηλώσεις και γλέντι ενώ στο Πολιτιστικό Κέντρο υπάρχει πλούσια λαογραφική συλλογή και καλλιτεχνικές δημιουργίες ντόπιων δημιουργών.
Πηγή : ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΩΝ 
Ιστορία
Δείτε ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορία των Νερόμυλων Λάρισας στην ιστοσελίδα του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΡΟΜΥΛΩΝ
Πολιτιστικά
Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Νερόμυλων διοργανώνεται κάθε Αύγουστο η διήμερη γιορτή Μηλίτη Οίνου, κατά την οποία προσφέρονται όλα τα παράγωγα από την επεξεργασία του Μήλου.
Πηγή : ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΩΝ
Δραστηριότητες
Σε απόσταση αναπνοής απ´ το Μεταξοχώρι βρίσκονται οι Νερόμυλοι, όπου κανείς μπορεί να θαυμάσει το ρωμαϊκό βαλανείο (ρωμαϊκά λουτρά) ή τις παραδοσιακές δριστέλες, όπου οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πλένουν τα χαλιά και τις κουβέρτες τους. Απαραίτητη κρίνεται μία επίσκεψη στο παλιό Δημοτικό Σχολείο, όπου λειτουργεί κι εδώ μόνιμη φωτογραφική έκθεση.
Πηγή : ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΩΝ
Photo Gallery
image image image image image
Μοιραστείτε το:
Το Κρυονέρι είναι ένας μικρός οικισμός του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων με 39 μόνιμους κατοίκους (απογραφή 2011) και βρίσκεται στον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων, δίπλα στον ποταμό Άραχθο. Ο οικισμός απέχει από την πόλη της Άρτας περίπου 35 χιλιόμετρα ενώ η απόσταση από το Βουργαρέλι είναι περίπου 23 χιλιόμετρα. Πηγή Βικιπαίδεια