Γεφύρι Πορτίτσας
.
Βοβούσα Ιωαννίνων
.
Λίμνη Ζηρού
.
Ταρσινά Κορινθίας
Πρόσβαση
Απο την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών στο 17ο χλμ φτάνοντας στο Βέλο υπάρχει σήμανση.(απόσταση 3.5 χλμ).

Βασικές οδικές διαδρομές
1) Αθήνα - Ταρσινά Απόσταση 105 λχμ.- Χρόνος 1 ώρες και 20 λεπτά
2) Πάτρα - Ταρσινά Απόσταση 115 χλμ. - Χρόνος 1 ώρες και 40 λεπτά
3) Θεσσαλονίκη - Ταρσινά Απόσταση 595 χλμ. - Χρόνος 5 ώρες και 50 λεπτά
4) Ιωάννινα - Ταρσινά Απόσταση 324 χλμ. - Χρόνος 4 ώρες και 20 λεπτά
5) Κόρινθο - Ταρσινά Απόσταση 20 χλμ. - Χρόνος 30 λεπτά
Το χωριό
Κτισμένο στα 120μ,με 400 μόνιμους κατοίκους δεσπόζει στα όρια της πεδιάδας της "Βόχας" 20 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης της Κορίνθου και διαθέτει όμορφη θέα προς την πεδιάδα και τον Κορινθιακό κόλπο.Στα ανατολικά διακρίνει κανείς τον Ακροκόρινθο και δυτικά τους ορεινούς οικισμούς και όγκους της Κορινθίας και στο βάθος την Ζήρεια(Κυλλήνη).Ανατολικά του οικισμού βρίσκεται η ρεματιά "Περιστερώνα" και δυτικά η "Φίλιζα" και οι 2 πλούσιες σε βλάστηση από πλατάνια και βελανίδια και με νερό τους χειμερινούς κυρίως μήνες.Στα αξιοθέατα ο θαυματουργός Ι.Ν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κτισμένος πριν 2 αι.περίπου ανάμεσα σε κυπαρίσσια και πεύκα όπου το 1940 εμφανίστηκε η Παναγία.Στον ίδιο λόφο υπήρχε αρχαίος ναός της θεάς Αρτέμιδος και σώζονται 2 κίονες.Επίσης υπάρχει και η μεγάλη βελανιδιά την οποία αναφέρει ο περιηγητής Παυσανίας στο πέρασμά του από την περιοχή καθώς το χωριό βρίσκεται 7χλμ ανατολικά της Αρχαίας Σικυώνας.Άλλος ένας θαυμαστός ναός είναι αυτός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρως κτίσμα του 13ου αιώνα βυζαντινού ρυθμού με τρούλο,ανακηρυγμένο εκκλησιαστικό μνημείο της Κορινθίας.Στο χωριό καλλιεργείται κυρίως η γνωστή Σουλτανίνα νωπή και ξερή εξαιρετικής ποιότητας η οποία εξάγεται σε Αγγλία και Γερμανία.Επίσης παράγονται πρώϊμα σταφύλλια,κρασί,ελαιόλαδο,λεμόνια,κηπευτηκά και βερύκοκα.
Ιστορία
Η ίδρυση του χωριού έγινε από την μετακόμιση κατοίκων του χωριού Ταρσός,ορεινό χωριό του Φενεού Κορινθίας το έτος 1835-1836.Τα πρώτα χρόνια ονομαζόταν Ταρσινά Καλύβια καθώς τα πρώτα χρόνια δεν κατοικείτο μόνιμα αλλά τους χειμερινούς μήνες.
Πολιτιστικά
Θρησκευτική πανήγυρις στις 6 Αυγούστου(Μεταμορφώσεως Σωτήρος) και την Παραμονή του Αγίου Κών/νου και Ελένης χορευτικές εκδηλώσεις από τον Σύλλογο Γυναικών Ταρσινών.
Photo Gallery
image image image image image image image image
Μοιραστείτε το:
Η Αγριά είναι παραθαλάσσια κωμόπολη του Νομού Μαγνησίας, που βρίσκεται 7 χλμ. ανατολικά του Βόλου. Αποτελεί έδρα του δήμου Αγριάς ο οποίος περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα Αγριάς, Δράκειας και Χανίων. Βρέχεται από τα νερά του Παγασητικού Κόλπου ενώ απέχει μισή ώρα από το χιονοδρομικό κέντρο των Χανίων. Είναι γνωστή για τα τσιπουράδικά της, την ελαιοπαραγωγή της και τη λεμονάδα ΕΨΑ....Περισσότερα Βικιπαίδεια
Ο Κατηγιώργης είναι ψαροχώρι στο ΝΑ Πήλιο του Νομού Μαγνησίας, απέναντι από τη Σκιάθο. Ανήκει στο Δήμο Σηπιάδος που κατόπιν εντάχθηκε στο νέο διευρυμένο Δήμο Νοτίου Πηλίου. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 70 κατοίκους. Βρίσκεται σε απόσταση 65χλμ από τον Βόλο και ο επισκέπτης μπορεί να πάει από τον δρόμο που περνάει μέσα από την Αργαλαστή....Περισσότερα Βικιπαίδεια